Wijn- en foodpairings

De chocotastische tafel van Laurent

Bonbons van pure chocolade met cranberries en frambozenpoeder

Bonbons van pure chocolade met cranberries en frambozenpoeder

Voor 8 personen

VOORBEREIDING

70-90 min

BEREIDINGSTIJD

90 min

KLASSIEKE MATCH

De zijdezachte textuur van een Saint-Émilion met het grootste deel aan merlot gaat schitterend samen met de zoete smaak van de chocolade.

ORIGINELE MATCH

Een frambooskleurige harmonie met een mooie aromatische uitwisseling tussen de chocolade en de wijn. Een lichte en heerlijke match.

INGREDIËNTEN

Voor het frambozenpoeder
360 gram verse frambozen

Voor de bonbons:
340 gram pure chocolade 70 %

Voorbereiding

Frambozenpoeder Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een plaat met bakpapier en spreid er de frambozen op uit. Zet ze 1,5 uur in de oven om ze te laten drogen. Laat ze afkoelen en verwerk ze met een keukenrobot tot een fijn poeder. Bonbonvormen: Laat 250 gram chocolade au bain mariesmelten op laag vuur (maximum 50°C). Voeg de resterende 90 gram chocolade toe door ze eronder te roeren met een spatel. Zet het vuur niet af, maar hou de chocolade in gesmolten toestand.

Schep met een eetlepel een laagje chocolade op de bodem van de bonbonvormen (gebruik eenvoudige diepe vormen zodat er genoeg ruimte is om er de cranberries in te leggen) en smeer de chocolade goed uit over het hele binnenoppervlak van de vorm. Zet de vormen 5 minuten in de koelkast. Herhaal deze handeling 2 keer. Opgelet! Wanneer je de vormen uit de koelkast neemt, moet de chocolade goed opgesteven zijn Cranberries en frambozenpoeder (afwerking van de bonbon) Leg 2 cranberries in elke bonbonvorm, samen met een flink mespunt frambozenpoeder. Vul elke vorm met behulp van een eetlepel chocolade die au bain-marie op temperatuur werd gehouden. Zet 15 minuten in de koelkast, neem uit de vorm en serveer.

Laurent Favre-Mot

Op het eerste zicht lijkt zijn wereld heel gewoon, maar na één hap bevind je je in de zevende hemel. Laurents subtiele smaakcombinaties en verrassende creaties zijn hemels!

Pagina bezoeken