Wijn- en foodpairings

De chocotastische tafel van Laurent

Arriba Superior Selecto

Arriba Superior Selecto

Arriba Superior Selecto Voor 8 personen

VOORBEREIDING

30 min

BEREIDINGSTIJD

13 min

KLASSIEKE MATCH

Een verrassende match! Harmonie tussen twee intense structuren: de wijn krachtig en gestructureerd, de chocolade krachtig en geconcentreerd… Resultaat? Een volle en intense smaak!

ORIGINELE MATCH

Dit krachtige chocoladedessert vraagt om een wijn met diepte en intensiteit zoals een Listrac-Médoc.

INGREDIËNTEN

Voor de ganache van pure chocolade 70%:
240 gr pure chocolade 70 %
55 gr glucosesiroop (verkrijgbaar in speciaalzaken)
300 gr volle crème fraîche

Voor het biscuit (de onderlaag van het dessert):
250 gr ongezouten boter
250 gr kristalsuiker
400 gr meel T45
40 gr cacaopoeder
40 gr cacaosnippers
40 gr geroosterde hazelnoten
2 hele eieren
1 mespuntje natriumbicarbonaat

Voorbereiding

Verwarm de room met de glucosesiroop in een steelpan (Inductie 3 of op middelhoog vuur). Goed mengen. Doe de chocolade in stukjes in een kom. Schenk het warme roommengsel op de chocolade. Roer tot een romige en gladde ganache. Dek af met vershoudfolie en bewaar op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 190°C Kneed alle ingrediënten samen tot een stevig deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg in 10 kleine kringetjes met behulp van een cutter (zodat het deeg ongeveer 6cm dik is) of doe het deeg in een grote bakvorm van 6cm hoog en met een bodemdikte van 1cm.

Bak 13 minuten in de oven. Neem het biscuit uit de oven en schenk de romige ganache direct op het biscuit tot bovenaan de ringen of de bakvorm. Zet het dessert in de ringen of de grote bakvorm 6 uur in de koelkast, voordat u het uit de vorm neemt. Laat het dessert op kamertemperatuur komen (15 minuten van te voren voor de ringen en 30 minuten voor de grote bakvorm), voordat u het serveert, om alle smaken goed tot hun recht te laten komen en een mooie consistentie te krijgen.

Laurent Favre-Mot

Op het eerste zicht lijkt zijn wereld heel gewoon, maar na één hap bevind je je in de zevende hemel. Laurents subtiele smaakcombinaties en verrassende creaties zijn hemels!

Pagina bezoeken