Wijn- en foodpairings

De borreltafel

ASPERGETAART

ASPERGETAART

Voor 2 - 4 personen

VOORBEREIDING

15 min. + 30 min. wachttijd

BEREIDINGSTIJD

45min

KLASSIEKE MATCH

Een en al frisheid met een droge witte wijn uit Entre-Deux-Mers!

ORIGINELE MATCH

De ronde en vette smaak van een witte wijn uit de Graves vormt een mooie aanvulling op de zure tonen en de smaak van de asperges.

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:
250 g meel
100 g boter
1 mespuntje zout
80 ml lauw water

Voor de vulling:
1 bekertje yoghurt
2 eieren
1/2 grote ui
50 g geraspte gruyère
1 bos groene asperges (ca. 20-25)
Olijfolie
10 muntblaadjes
Zout/peper

Bereiding

Kneed de boter met de hand in het meel tot een korrelige massa. Voeg het zout toe, gevolgd door het water en kneed het geheel tot een bal. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm mee. Prik met een vork gaatjes in het deeg en laat het in de koelkast 30 min. rusten. Meng de yoghurt, de eieren, de gruyère en de gesnipperde ui samen.

Snijd de asperges op de maat van de taartvorm. Kook ze 5 min. in kokend water. Schenk het mengsel op de taartbodem, bestrooi met zout en peper en leg de asperges erop. Giet een scheutje olie over de asperges en bak de taart 45 min. op 180°C. Laten afkoelen. Met peper bestrooien en garneren met muntblaadjes.

MAÏA

Grafisch ontwerpster en fotografe Maïa van Petits Béguins is een Franse blogster gespecialiseerd in food & lifestyle. Vol enthousiasme en dol op lekker eten deelt ze graag haar recepten, tips en adressen, met haar karakteristieke opgewektheid.

PETITSBEGUINS.FR