Win een weekend bij een wijnmaker uit Bordeaux!
Gebeurtenis
juli 12, 2016

Win een weekend bij een wijnmaker uit Bordeaux!

Ben je al je hele leven dol op Bordeauxwijn of ben je gewoon erg nieuwsgierig hoe je dagelijkse glaasje Bordeaux verbouwd wordt? Onze wijnbouwers ontvangen je met open armen. Gedurende twee dagen maak je kennis met hun dagelijkse realiteit. Van wijngaard tot vinificatieproces, ze delen hun passie met plezier.

Dankzij onze wedstrijd krijg je de kans om de wijnbouw in Bordeaux van binnenuit te ontdekken. Elke wijnbouwer heeft zijn eigen persoonlijkheid en stijl, al staat bij elk van hen de liefde voor het vak centraal. Duizendpoot Loïc zegt het zelf: «wat wijn betreft, ben ik hyperactief». Wijnbouw zit vaak al generaties lang in het bloed. Daarvan getuigt Marie-Caroline wanneer ze haar domein beschrijft als «een echt familie eigendom, geleid door vrouwen». Enkele van onze wijnbouwers dragen deze authenticiteit dan ook hoog in het vaandel. «Behoud de authenticiteit van de wijngaard en respecteer de aloude tradities» meent wijnmaker Jean-Michel en ook Pascal droomde altijd al van «een authentiek landgoed met een bodem gemaakt voor wijnbouw». Wijnmaker Lionel focust zich vooral op de toekomst. Met zijn leuze: «we erven het land niet van onze voorouders, we krijgen het in bruikleen van onze kinderen » in het achterhoofd, kiest hij voor de biologische teelt.

Welke wijnbouwer je ook kiest, één ding staat als een paal boven water: de wijnbouw is een unieke wereld op zich, of zoals Renaud het zegt: «wijnbouw: een hele wereld om te ontdekken».

Waag je kans nu en misschien ben jij wel één van de zes winnaars.

Hoe speel je mee?

Meespelen is erg eenvoudig:

Stap 1: Surf naar de website van de wedstrijd: www.bordeaux.com/be-nl/word-bordeaux-wijnmaker-voor-een-weekend

Stap 2: Ontdek de profielen van de verschillende wijnmakers en kies met wie van hen je dit unieke ontdekkingsweekend graag beleeft.

Stap 3: Stel jezelf kort voor en vul het deelnameformulier in. Vergeet ook niet aan je vrienden te vragen om voor je te stemmen. Vier winnaars worden immers gekozen aan de hand van de hoeveelheid stemmen die ze gekregen hebben. Heb je een minder groot sociaal netwerk? Ook dan maak je kans. De laatste twee winnaars worden geselecteerd door de jury en hierbij wordt enkel naar hun motivatie gekeken.

Zes gelukkigen winnen deze unieke ervaring en vertrekken in het voorjaar van 2016 of tijdens de pluk naar één van de zes deelnemende wijndomeinen in Bordeaux. Welke wijnmaker je ook kiest: leren, ontspannen en genieten staan zeker en vast op het programma.

En nu? Meespelen natuurlijk!

DISCOVER MORE

Maak stoofvlees zo lekker als die van moeder – Belgium Loves Bordeaux !

De wijnoogst: een beknopte handleiding

Verborgen wijntips voor elk paasfeest