Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

GEFRUITE PIJLINKTVIS, GEBLUST MET PAPRIKA-AZIJN EN EEN JULIENNE VAN PREI IN HAZELNOOTOLIE

GEFRUITE PIJLINKTVIS, GEBLUST MET PAPRIKA-AZIJN EN EEN JULIENNE VAN PREI IN HAZELNOOTOLIE

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

20 min

BEREIDINGSTIJD

20 min

KLASSIEKE MATCH

Er gaat niets boven de aciditeit van de Sauvignon Blanc voor een harmonie met het gejodeerde karakter van de pijlinktvis! Samen met de plantaardige noten van de prei is dit een combinatie die uitstekend werkt.

ORIGINELE MATCH

De paprika zorgt voor een mooie combinatie met een zoete wijn. Door op contrast te spelen, stimuleert de paprika, die in dit gerecht de boventoon voert, de zoete wijn die op zijn beurt aciditeit en aromatische frisheid inbrengt!

INGREDIËNTEN

4 inktvissen (elk van c.a. 100 g)
5 preien
Hazelnootolie
Rode paprika-azijn
Zout
Espelette peper

Voorbereiding

Maak de pijlinktvissen schoon en kerf er ruitjes in met de punt van een mes. Snijd het wit van de preien in dunne reepjes. Bak ze zonder ze te laten kleuren. Voeg een scheutje azijn en hazelnootolie toe en breng op smaak.

Bak de pijlinktvis ca. 2 minuten en blus af met de azijn. Schik de prei en de pijlinktvis op de borden. Schenk het bakvocht erover.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr