Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

Pompoensoep met kastanjes, cacao en kruidkoekcroutons

Pompoensoep met kastanjes, cacao en kruidkoekcroutons

Voor 4 personen

VOORBEREIDING

15 min

BEREIDINGSTIJD

40 min

KLASSIEKE MATCH

Boordevol aroma's en smaak: een eenvoudige en toegankelijke combinatie die de rondheid van de merlot accentueert en alle ruimte laat voor het palet van rode vruchten van de wijn.

ORIGINELE MATCH

Een fluwelige combinatie! De zachte, romige textuur van de soep en de fluwelige textuur van de liquoreuze wijn laten alle ruimte voor de muskaatachtige noten van witte vruchten van de wijn.

INGREDIËNTEN

1,5 kg pompoen of 1 kastanjepompoen
200 g kastanjes
1 à 2 eetlepels pure cacao
1 liter groentebouillon
1 grote ui
4 plakken droge kruidkoek
olijfolie
zout
peper
Facultatief: vloeibare room en kervel

Voorbereiding

Fruit in een ruime pan de gesnipperde ui lichtbruin. Voeg het in blokjes gesneden vruchtvlees van de pompoen en de kastanjes toe. Voeg 2 eetlepels pure cacaopoeder toe en fruit het geheel nog even door. Voeg de groentebouillon toe en laat met het deksel op de pan 40 minutes zachtjes koken, totdat de pompoen van de punt van een mes afglijdt.

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak daarin de in dobbelsteentjes gesneden plakken ontbijtkoek. Mix de soep en voeg naar wens vloeibare room toe om de soep romiger te maken. Breng met zout en peper op smaak. Serveer in soepkommen besprenkeld met de gebakken ontbijtkoek, een druppeltje olijfolie en takjes kervel.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

n de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com