De 10de editie van het Bordeaux Fête Le Vin!
Gebeurtenis
juli 12, 2016

De 10de editie van het Bordeaux Fête Le Vin!

Verken dé wijnroute

Tussen de stad en de rivier van Bordeaux slingert zich een wijnroute van 2 kilometer lang, bezaaid met tasting paviljoenen, discovery paviljoenen en millésime paviljoenen. Voor de tasting paviljoenen kun je een tasting pass aanschaffen, waarmee je 13 keer kunt proeven, 1 workshop kunt volgen en gratis gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Zo leer je de diversiteit van Bordeaux wijnen pas echt kennen! Je tasting pass koop je hier.

Terug naar (wijn)school

Tijdens Fête le vin gooit Bordeaux Wine School haar deuren wagenwijd open om kenners en liefhebbers meer te leren over de Bordeaux wijnen. Wat je kan verwachten? Ludieke ateliers, innovatieve technieken en de mogelijkheid om je ideeën uit te wisselen met wijnprofessionals van over de hele wereld. Het paviljoen van onze École du vin bestaat uit verschillende delen: een ruimte waar de ateliers gegeven worden, een ontdekkingsparcours, een degustatiestand en het forum waar je kan leren over onze wijnen met onder andere de ludieke Skin Jackin stand. Ontdek het programma hier.

Lekkers uit Zuid-West

Geen wine zonder food, toch? Naast de vele wijnstandjes en wijnworkshops kun je ook kennismaken met culinaire specialiteiten uit de regio. Denk ondermeer aan oesters, foie gras, hamburgers met Limousin-rund, vers gebak en ijs, … In Village Gourmand du Sud Ouest vind je sowieso meer dan je zoekt!

Geluid- en lichtspektakel

Elke avond om 11 uur kun je aan het Palais de la Bourse 20 minuten lang genieten van een licht- en geluidspektakel, geprojecteerd op de facade van het gebouw. Je bestemming? De wondere wereld van wijn, vroeger én nu. 

La Cité du Vin

Sinds 1 juni kun je ook je wijnhart ophalen in La Cité du Vin: een ontdekkings en belevingscentrum waarin elke wijnliefhebber zijn gading vindt. Er zijn vaste en tijdelijke tentoonstellingen die je zin geven in meer. 

Wijn en muziek zonder grenzen

Voor zijn 10e editie verwelkomt het Bordeaux Fête le Vin de tien grootste wijnsteden ter wereld waaronder Bilbao, Cape Town, Porto, San Francisco, Brussel en vele anderen. Elk van deze steden staat centraal op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni tijdens een groots wijn en muziekfeest. Ontdek het programma hier.

De optocht van de tonnenrollers

Zin in een authentiek wijnspektakel? Dan is de optocht van de tonnenrollers echt iets voor jou. Elke dag entertainen ze het publiek met een spectaculaire optocht door Bordeaux waarin ze wijnvaten vooruit rollen op het ritme van traditionele bewegingen van de wijnmakers. Zeker het bekijken waard en als je geluk hebt, mag je zelf ook even proberen.

Meer weten? Check de website voor de praktische details of volg ons live op het Bordeaux Fête le vin op Facebook, Instagram en Twitter. 

DISCOVER MORE

Belgische keuken + Bordeaux wijnen: a match made in heaven

Belgium Loves Bordeaux!

Recept: Steak tartaar