Wijn- en foodpairings

De herfsttafel van Clément & Mathilde

BESTRIJK MET KASTANJECREME. BEDEK MET KRUIMELDEEG EN PRIK ER MET EEN VORK GAATJES IN. BAK ONGEVEER 25 MINUTEN IN DE OVEN OP 180°C. UIT DE VORM KEREN.

BESTRIJK MET KASTANJECREME. BEDEK MET KRUIMELDEEG EN PRIK ER MET EEN VORK GAATJES IN. BAK ONGEVEER 25 MINUTEN IN DE OVEN OP 180°C. UIT DE VORM KEREN.

Voor 6 personen

VOORBEREIDING

20 min

BEREIDINGSTIJD

20 minuten kooktijd ; 24 uur rusttijd

KLASSIEKE MATCH

Een verkwikkende combinatie door de aciditeit van de droge witte wijn die contrasteert met de zoete smaak van de wortels. Deze frisse en originele match schittert door zijn eenvoud en vanzelfsprekendheid.

ORIGINELE MATCH

Nog een eenvoudige en originele combinatie. De mooie aciditeit van de rosé is in harmonie met de zoete smaak van de wortels en laat alle ruimte voor het hele aromatische palet van de wijn opgebouwd rondom subtiele rode vruchten.

INGREDIËNTEN

4 hele wortels
40 g boter
1 eetlepel suiker
10 cl water
1 plak verse geitenkaas
50 ml wortelsap
Zout
Espelette peper
200 g tarwemeel
8 g verse bakkersgist
6 g zout
150 g lauw water

Voorbereiding

Laat de kaas smelten en mix hem met het wortelsap. Kook de gewassen hele wortels in de boter met het water en de suiker. Breng na de kooktijd op smaak. Leg de wortels op het bord en voeg de saus van kaas met wortelsap toe.

Voor de lavash: Los de gist op in het lauwe water. Voeg het meel en het zout toe. Meng tot een niet plakkerig deeg. Laat 2 uur rijzen. Rol het heel fijn uit, zo nodig onder toevoeging van een beetje meel. Bak verdeeld in 2 plakken 20 minuten in de oven op 150°C. Serveer bij de wortels.

Clément Duport & Mathilde Curt

Af vanaf onze prille jeugd hebben we het geluk gehad om de producten van onze regio te ontdekken, proeven en appreciëren. Onze groenten gaan halen bij de boer, met de veehouders praten, de wijnmakers over hun wijn horen vertellen zijn voor ons dagelijks terugkerende dingen.

www.belle-campagne.fr