Wijn- en foodpairings

De lentetafel in geuren en kleuren

QUINOASALADE MET DOPERWTJES, MUNT, BASILICUM EN FETA

QUINOASALADE MET DOPERWTJES, MUNT, BASILICUM EN FETA

Voor 4 personen

VOORBEREIDING

30 min

KLASSIEKE MATCH

Een voorproefje van de vakantie! Alle ingrediënten dragen bij tot het succes van deze match waarin ze allemaal tot hun recht komen.

ORIGINELE MATCH

Kies een jonge en fruitige rode Bordeaux. Deze match is met zijn Mediterraanse karakter een uitnodiging om te genieten van een ontspannende lunch op een zonnig terras.

INGREDIËNTEN

Voor de salade:
250 g quinoa
300 g doperwtjes (diepvries)
2 kleine koolrabi
1 bosje radijs
60 g gepelde hazelnoten
200 g feta
1 biologische citroen
4 takjes munt
versgemalen zout en peper

Voor de dressing:
1 bosje basilicum
3 eetlepels citroensap
5 eetlepels olijfolie
2 theelepel mosterd
1 theelepel honing

Bereiding

Was de quinoa meerdere keren, totdat het water helder blijft. Breng 500 ml water aan de kook in een kleine pan. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Giet af en laat afkoelen. Blancheer de doperwtjes ongeveer 3 minuten in een kleine pan en koel ze dan snel af onder koud water. Zet opzij. Was de radijsjes en snijd ze in dunne schijfjes. Schil de koolrabi en snijd deze in kleine blokjes.

Rooster de gepelde hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lekker ruiken. Neem ze uit de pan, laat ze afkoelen en hak ze grof. Doe alle ingrediënten in een slakom. Verkruimel de feta erover. Was de citroen onder heet water, droog hem af en rasp de schil boven de salade. Neem de blaadjes van de takjes munt, was ze, hak ze fijn en voeg ze aan de salade toe. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een keukenmachine en mix ze. Breng goed op smaak met zout en peper, schenk over de salade en schep het geheel goed om.

DENISE SCHUSTER

De kookkunst van Denise is licht verteerbaar, kleurrijk en modern. Deze foodstyliste en fotografe creëert recepten die niet alleen heerlijk smaken, maar ook een genot zijn voor het oog. In haar blog deelt zij haar passie voor creatief koken met haar lezers.

See more