Wijn- en foodpairings

De feestelijke tafel van menue. & Slice of Pai

GEGLACEERDE GROENTEN UIT DE OVEN

GEGLACEERDE GROENTEN UIT DE OVEN

Voor 4 personen

VOORBEREIDING

15 min

BEREIDINGSTIJD

35 min

KLASSIEKE MATCH

Deze combinatie focust op fruitige noten. Deze Bordeaux blanc met aroma's van citrusvruchten accentueert de fruitige en zoet-hartige smaak van deze traditionele groenten.

ORIGINELE MATCH

Een geslaagde match met dit gerecht: een fruitige aanzet en een zoete afdronk. Een schitterende combinatie om groenten te eten zonder enige saaiheid!

INGREDIËNTEN

1 kg wortelgroenten: oranje en paarse wortels, gele knolletjes, pastinaken etc.
sinaasappelsap
een scheutje olijfolie
1 eetlepel honing

Voorbereiding

Verwarm de oven 20 à 30 minuten voor op 180°C. Schil de groenten indien nodig. (Biologische groenten kunnen met schil worden bereid). Houd de groenten heel of snijd ze in tweeën afhankelijk van het gewenste visuele resultaat en de grootte van de groenten. Leg de groenten op een vel bakpapier in de braadslede of een metalen schotel met antiaanbaklaag.

Meng het sinaasappelsap met een scheutje olijfolie en de honing. Bestrijk de groenten met een kwast of giet het mengsel over de groenten waarbij u erop let het goed te verdelen. Bedek de groenten met een tweede vel bakpapier en bak ze ongeveer 35 minuten in de oven waarbij u ze regelmatig met het kookvocht begiet.

Adélaïde Potherat & Joann Pai

In de keuken geeft Adelaïde, de energieke en uiterst dynamische oprichtster van menue., een opgewekte noot aan haar verrassende recepten met originele combinaties. Wat de foto's betreft, is het Joann die met haar overheerlijke visuele stijl de gerechten van menue. in scène zet en tot hun recht laat komen.

www.sliceofpai.com