De wijnbeurzen van 2019 zijn er!
Nieuws
september 11, 2019

De wijnbeurzen van 2019 zijn er!

Met twee erg mooie millesimes (2016 en 2017) in de verkoop en superpromo’s, voorspellen de wijnbeurzen 2019 niets dan goeds! Een korte samenvatting …
Wat kopen?

Of je nu thuis een lijstje van de beste promoties aan het opstellen bent of al in de winkel staat met een fles wijn in je handen, stel je deze vraag: waarom koop ik deze wijn? Als je aan elke fles een specifiek doel toekent, vermijd je namelijk dat je niet meer wijs geraakt uit alle aanbiedingen of dat je over je budget heen gaat. Probeer dus eens om op je boodschappenlijstje je wijnen als volgt te categoriseren:

  • Wijnen voor speciale gelegenheden (eindejaarsfeesten, verjaardagen, …)
  • Wijnen voor in de wijnkelder
  • Wijnen om meteen van te genieten

Heb je nog geen wijnkelder? Bekijk dan zeker onze tips voor het bewaren van wijn!

Aarzel ook niet om je persoonlijke catalogus uit te breiden: als je voornamelijk van een AOC (Appellation d’Origine Contrôlée) houdt, zoek dan wijnen van andere producenten uit deze regio.

Wanneer shoppen?

Als je er de kans toe krijgt, bezoek dan de openingsfeestjes van merken, want het is daar dat professionals hun inkopen doen en jij de meeste kans hebt om de beste flessen te vinden.

En anders? En anders haast je je best zo vroeg mogelijk naar de winkel, want de beste aanbiedingen zijn het snelst de deur uit! Om te vermijden dat de miskende, maar door liefhebbers geprezen wijnoogst verkocht is wanneer jij in de supermarkt toekomt, ga je er best heen zodra je de kans hebt.

Waar shoppen?

Carrefour Market, van 2 t.e.m. 22 september

Hyper, van 3 t.e.m. 23 oktober

Colruyt

Actie met kortingen geldig op 50 wijnen naargelang de gekochte hoeveelheid, van 26 september t.e.m. 9 oktober

Cora

Van 30 september t.e.m. 28 oktober

Delhaize

Van 12 september t.e.m. 9 oktober

Lidl

Vanaf eind september

DISCOVER MORE

Pauillac

Médoc

Lexicon B

Onze know-how

Persistentie

Lexicon P