De kunst van  het       leven

De verfijning van de Bordeaux sijpelt binnen in alle aspecten van de cultuur, historie en lifestyle van Bordeaux. Onze serie artikelen is bedoeld om u te inspireren en te entertainen.

Het wijntoerisme

Bordeaux, toeristische trekpleister bij uitstek, begroet jaarlijks vele bezoekers die gekomen zijn om de bijzondere levenskunst van de stad te proeven. Zij worden door de inwoners van Bordeaux met open armen ontvangen. Welkom aan de wijntoeristen!

Bordeaux is altijd een gastvrije stad geweest. Gepassioneerde wijnliefhebbers krijgen de kans van nabij kennis te maken met het vakmanschap van de wijnproducenten en hun liefde voor de regio. Deze bezoekers, die op zoek zijn naar authenticiteit, willen meer te weten komen over het maken wijn en zijn meer dan een consument. Om deze bezoekers op hun wenken te kunnen bedienen heeft de Bordeaux-regio ontdekkingsroutes uitgestippeld.

In het kader van het wijntoerisme in Bordeaux wordt een grote verscheidenheid aan activiteiten geboden, te beginnen met de meest geapprecieerde: de wijnproeverij. In de hele regio worden workshops, cursussen en diverse stages georganiseerd om de bezoekers te laten kennismaken met de wijnen van Bordeaux in al hun verscheidenheid. Dit is een unieke gelegenheid om zich te laten inwijden met de specifieke kenmerken van de appellations van de wijngaarden, met de verschillende druivenrassen en de kleuren van de Bordeaux wijnen.

Een andere, al even aantrekkelijke optie is om de wijngaarden, de wijnpakhuizen, de wijnkelders en de chateaus te ontdekken. Tijdens deze bezoeken kan u van gedachten wisselen met de wijnmaker en van heel nabij dit wereldwijd erkende vakmanschap leren kennen.

Er worden verschillende routes geboden om optimaal te kunnen genieten van de verscheidenheid aan cru wijnen en de landschappen van de streek. Voor het noorden en oosten is er de route des Châteaux in de Médoc, in de omgeving van Bourg en Blaye de route des Coteaux en voor de regio van Saint-Émilion, Pomerol en Fronsac de route du Patrimoine. Meer naar het zuiden is er de route des Graves, de kant van Sauternes op de route des Sweet Bordeaux en tot slot in het Entre-deux-Mers gebied de route des Bastides. Zo kunnen de toeristen hun wijnroutes kiezen en stoppen waar ze willen.

Behalve deze activiteiten, die rechtstreeks met wijn te maken hebben, valt er ook een belangrijk historisch en cultureel erfgoed te ontdekken met bezoeken aan musea en domeinen. Saint-Emilion is op de Werelderfgoedlijst van de Mensheid opgenomen en daardoor een absolute must van het wijntoerisme is geworden.

Voor de fijnproevers is dit ook de gelegenheid om zich tegoed te doen aan de plaatselijke gastronomie: de bouchons, de graton de Lormont, de cannelés, de beroemde entrecôte à la Bordelaise… en vele andere specialiteiten van de streek te proeven.

Met zijn vele ontdekkingsroutes en een ruim aanbod aan activiteiten heeft Bordeaux enorm veel te bieden aan deze nieuwe ontdekkingsreizigers. Met de opening begin 2015 van de Cité des Civilisations du Vin bindt Bordeaux de strijd aan om het label "de belangrijkste wijntoeristische bestemming" ter wereld te krijgen.

Nieuwsbrief

  • Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Bordeaux is eenvoudig. Word vandaag nog lid en krijg per e-mail updates over evenementen.

  •  
     
     
  •