De kunst van  het       leven

De verfijning van de Bordeaux sijpelt binnen in alle aspecten van de cultuur, historie en lifestyle van Bordeaux. Onze serie artikelen is bedoeld om u te inspireren en te entertainen.

Bruisend Bordeaux

Het wijntoerisme, een van de belangrijkste activiteiten van de streek rondom Bordeaux, is een van de drijfveren achter de modernisering en dynamiek van de regio.  Er worden allerlei unieke activiteiten en steeds weer nieuwe concepten ontwikkeld om u een onvergetelijk verblijf in de wijngaarden rondom Bordeaux te bezorgen. 

Bordeaux verrast, verbaast en verleidt. Heerlijk Bordeaux met zijn streekspecialiteiten, rijke gastronomie en uitgestrekte wijngaarden. U kunt niet om Bordeaux heen: een stad met originele activiteiten, unieke nachten en bijzondere ontmoetingen. Het is aan u om al deze speciale dingen te ontdekken.

Bordeaux aan het water. Voor een romantische wandeling, een cultureel uitstapje, een avond met uw geliefde of een moment van pure ontspanning. Maak na een wijnproeverij een boottocht langs de wijngaarden en ervaar de koelte van de wijnkelders. Er worden ook borrelboottochten georganiseerd om u kennis te laten maken met Bordeaux en zijn wijnen, en u een andere indruk te geven van deze bijzondere stad.

Bordeaux vanuit de lucht. Stap aan boord van een heteluchtballon en ervaar hoe men in de Bordeauxstreek op luchtige wijze van het leven geniet. Wat is er opwindender dan in een luchtballon over de wijngaarden te zweven in het gezelschap van een wijnbouwer-ballonvaarder? Een geweldige ervaring voor liefhebbers van spanning en sensatie, die pas weer voet aan de grond zetten wanneer het tijd is voor de volgende wijnproeverij.

Nachtelijk Bordeaux heeft bij het vallen van de avond veel verrassingen voor u in petto. De avonturiers onder u, die een speciale avond willen beleven in het kader van hun passie voor wijn, kunnen de nacht doorbrengen in een wijnvat of in een ‘foudre’ (reuzevat) midden tussen de wijnstokken: een comfortabel ‘nestje’ voor een warme en veilige nacht. Wilt u door vogelgezang gewekt worden en speelt geld geen rol? Dan kunt u ook overnachten in een lokaal ‘château’. Bij het woord ‘château’ denkt u vast aan een burcht met een kasteelheer. In werkelijkheid betreft het hier stijlvolle en gastvrije landhuizen, gelegen middenin de wijngaard. Een mooie gelegenheid voor een wandeling tussen de wijnstokken, een bezoek aan de wijnkelder, het proeven van de wijn van het wijngoed, om daarna te genieten van een diner met streekproducten en de nacht door te brengen in een van de kamers midden tussen de wijnstokken. Laat u betoveren. 

Ten slotte het stijlvolle Bordeaux. Bezoek de wijnkelders, wandel over de tot tuin omgetoverde daken en geniet van het prachtige uitzicht over de wijnstokken. Innovatieve en moderne wijnkelders, ontworpen door befaamde architecten. Laat u gaan: droom weg, begrijp beter hoe wijn gemaakt wordt en ontmoet bevlogen Bordeaux wijnbouwers.

Bordeaux beweegt, Bordeaux is in beweging. Ook in de wijngaarden is dit merkbaar. 

Nieuwsbrief

  • Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Bordeaux is eenvoudig. Word vandaag nog lid en krijg per e-mail updates over evenementen.

  •  
     
     
  •