Bordeaux Fête le Vin: het grootste wijnfestival ter wereld!

CATEGORIE: Algemeen, Belgen in Bordeaux, Coups de Coeur, Eat ! Brussels - Drink ! Bordeaux, Ontdek Bordeaux, Uncategorized

Elke twee jaar davert Bordeaux op haar grondvesten. Het  grootste wijnfestival ter wereld opent dan de deuren aan de oevers van de Gironde. Met maar liefst 650 000 degustaties is er geen enkele wijnbeurs ter wereld die meer mensen mag ontvangen. Vanuit alle uithoeken van de wereld komen wijnliefhebbers, levensgenieters en epicuristen naar Bordeaux om te genieten van al dat lekkers op Bordeaux Fête le Vin!

Je kan vrij rondlopen op het 2 kilometer lange parcours langs de oevers van de Gironde en met een proefpas kan je ook bij tal van Bordeaux appellaties stoppen en degusteren. Nieuw dit jaar was de Crémant de Bordeaux die werd toegevoegd aan de proefpas. Met succes, want de bubbels uit Bordeaux genieten steeds meer bekendheid en worden goed gesmaakt door het grote publiek. Heb jij trouwens al eens een Crémant de Bordeaux geproefd? Ontdek onze favoriete bubbels in onze Coups de Coeur selectie.

Een swingende stand van de Ecole du Vin

Ook bij de Ecole du Vin zijn ze niet bij de pakken blijven zitten. Zij boden tal van ateliers aan voor beginnende wijnliefhebbers tot de grote kenners, iedereen kon zijn gading vinden op de stand van de Ecole du Vin. Eén van de nieuwigheden was een movie atelier. In heuse red-carpet stijl kregen de deelnemers drie verschillende wijnen voorgeschoteld terwijl ze telkens hetzelfde videofragment te zien kregen uit een bekende film. Daarbij werd er gestemd welke wijn het beste bij het fragment paste. Ludiek, maar uitermate fijn en een goede weerspiegeling van de hippe kant van Bordeaux. Fijne wijnen voor een tof, jong publiek (of jong van geest).

Wij kijken alvast uit naar de editie in 2016! Voor wie niet zo lang kan wachten is er in september ook nog Eat!Brussels – Drink!Bordeaux. Bordeaux Fête le Vin, maar dan in onze hoofdstad!

De zomerse kleuren van Bordeaux

CATEGORIE: Bordeaux rosé, Coups de Coeur, Uncategorized

Haal je strandlaken uit de kast en poets je zonnebril op want de zomer staat voor de deur! Niet alleen gaan de temperaturen de hoogte in, ook de uitnodigingen voor de barbecues & picknicks vallen in de bus en als je nu je fitnessabonnement nog moet verlengen ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite.

Bordeaux wijnen, Cap Ferret

Foto Le Cap-Ferret: Max Brun

De zomer staat gelijk aan gezellige avonden met vrienden op het terras, genieten van een mooie zonsondergang op het strand en dit alles smaakt nog beter met een heerlijke fles Bordeaux wijn erbij. Nu hebben we het eventjes niet over de krachtpatsers uit ons Grand-Cru segment, maar wel over de heerlijke witte & rosé wijnen (of clairets) die je zullen verrassen! Zoals de wijnen uit onze Coups de Coeur selectie. Noem het gerust een selectie voor elke dag. Frisse en fruitige wijnen die gekozen zijn door een professionele jury van chefs en sommeliers speciaal voor de Belgische wijnliefhebber.

Fris en zomers

Als we het over frisse, zomerse Bordeaux wijnen hebben, denken we aan droge witte wijnen. Deze speelse en aromatische wijnen zijn de ideale begeleider bij een zomers slaatje of zeevruchten. Denk hierbij aan de wijnen uit Entre-deux-Mers of een Côtes de Bordeaux. Kies je toch liever voor een stevig visgerecht, kies dan voor een Péssac-Léognan of Graves die complexer en voller van smaak is.

fris, zomers slaatje, quinoa

Foto: Njam!

La vie en Rosé

Is het leven voor u mooier met een glas rosé in de hand? Dan heeft Bordeaux heel wat te bieden! Want op een echte warme zomerdag  is er toch niks zo verfrissend dan een heerlijk glas rosé!

Door de frisse en fijne zuurtjes zijn de Bordeaux rosé of clairets (een rosé met diepere kleur) heerlijke begeleiders van een lekkere salade tomaat-mozarella , salade niçoise of een salade met rode vruchten. Kies voor een frisse en speelse wijn met véél fraîcheur of een kies voor een lekkere Bordelaise bubbel (crémant de Bordeaux).

Rosé wijnen, zomerse wijn

Foto: Planète Bordeaux

Nog niet genoeg?

Speel dan mee met ons zomerspel! Om de verscheidenheid aan zomerse Bordeaux wijnen in de kijker te zetten hebben we een spelletje online gezet. Kies de juiste strandhut en win één van de vele leuke zomerse prijzen of sleep de hoofdprijs in de wacht: 3 zomerse dagen in de wijngaarden van Bordeaux!

De selectie van de Coups de Cœur, de wijnen van Bordeaux in alle kleuren en voor elke dag!

CATEGORIE: Uncategorized

De « Bordeaux Coups de Cœur 2014 » : het ultieme bewijs dat de wijnen van Bordeaux toegankelijk, gevarieerd en kwalitatief zijn.

Eén keer per jaar proeven gerenommeerde Belgische wijnexperten en restaurateurs enkele honderden Bordeauxwijnen die in België verdeeld worden. Het opzet hiervan is om een selectie te bekomen van de allerbeste wijnen onder de 25 euro per fles.

De jury was dit jaar unaniem lovend, zowel over de kwaliteit van de Brodeauxwijnen op de Belgische markt, als over de diversiteit van de Coups de Cœur selectie. Als je op zoek bent naar een goede fles voor een diner, barbecue of geschenk, dan mag je gerust op de keuze van onze jury vertrouwen!

Dit jaar wordt de selectie gekenmerkt door een diversiteit op vlak van kleur: vanzelfsprekend zijn er de rode wijnen, daarnaast presenteren we onze rosé wijnen, de droge witte wijnen en natuurlijk ook de zoete wijnen. Het zijn allemaal erg toegankelijke wijnen – met een verkoopprijs tussen de 5 en 25 euro – die gemakkelijk te drinken zijn en passen bij elke gelegenheid.

Een verscheidenheid aan keuzes wordt u aangeboden, zodat u een heerlijke zomer tegemoet kan gaan! De droge witte wijnen van Bordeaux – voornamelijk op basis van Sauvignon Blanc – uit de Entre-Deux-Mers of uit de Côtes-de-Bordeaux zijn gekend voor hun frisheid en fruitigheid. Indien je op zoek bent naar een witte wijn met meer structuur opteer dan voor een Graves of een Pessac-Léognan.

Rosé is ideaal tijdens de zomer. Wij raden je de frisse en fruitige roséwijnen van Bordeaux aan in het zonnetje bij een stukje gegrilld vlees, tapas of gewoon als aperitief. Indien het gastronomisch mag zijn, ontdek dan de Clairets uit Bordeaux. Dit zijn roséwijnen met een diepe kleur, een neus die gekenmerkt wordt door rood fruit (aardbeien en frambozen) en een volle aanzet in de mond. Een mooie combinatie van vers fruit en frisse citrus zorgen ervoor dat de Clairets krachtiger zijn dan een klassieke rosé.

Wij wensen u een heerlijke zomer en geniet vooral van de kleurrijke wijnen van Bordeaux!

Lancering van het nieuwe Apéros Bordeaux Expériences concept!

CATEGORIE: Uncategorized

Afbeeldingsrechten: Pierre Nasti

Een hippe plek, een mooie wijnselectie en een zacht muziekje … Het nieuwe seizoen van de Apéros Bordeaux Expériences wordt deze maand gelanceerd in België. Het wordt een nieuw concept waarbij de “Expériences” centraal staan. Een kennismaking met en een zintuigelijke reis langsheen de aroma’s en de kleuren van de Bordeauxwijnen is het doel. Op deze ontspannende avonden ontdek je de rijkdom van de bordelese terroirs gepresenteerd in de vorm van toegankelijke en kwalitatieve wijnen met een typische Bordeaux expressie. We kondigen je hierbij de eerste drie bestemmingen aan: Brussel op 11 juni, Antwerpen op 12 juni en Gent op 19 juni.

Afbeeldingsrechten: Pierre Nasti

De nieuwe versie van de Apéros Bordeaux Expériences is een uitnodiging om de diversiteit van de Bordeauxwijnen te ontdekken op een innovatieve, ludieke en zintuigelijke manier. Op elk evenement ontvangen de deelnemers een paspoort dat hen de mogelijkheid biedt om van de ene naar de andere workshop te reizen:

- Ruiken: de eerste etappe houdt halt bij de geur. We dagen je uit om de aroma’s van de verschillende bordelese druivensoorten te raden.

- Degusteren: de tweede workshop gaat over de smaak. Tijdens een blindproef degusteer je de verschillende druivensoorten van Bordeaux. Samen met een erkende Bordeaux wijncoach ontdek je de typiciteiten van Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon.

- Delen: neem deel aan de “photo call” en deel de leukste momenten van de avond.

- Ontmoeten: op elk evenement ontmoet je de mannen en de vrouwen die de Bordeaux wijnen maken. Zij vertellen jou over hun werkwijze en passie voor de rijke en gediversifieerde terroir van de regio in alle eenvoud.

- Test jezelf: degusteren doe je om te leren en te ontdekken. Dat is ook het idee achter het experimentele parcours dat je aflegt. De laatste workshop is een quiz waar je je vergaarde kennis kan testen. Door deel te nemen aan onze quiz win jij misschien wel één van onze geschenken, waaronder een reis naar de wijngaarden van Bordeaux.

Ben je klaar om je te laten verrassen? Noteer dan in je agenda:

-        Brussel op 11 juni te Playground (Washingtonstraat 76, Elsene)

-        Antwerpen op 12 juni te Strantwerpen (Jachthavenlaan 1, Antwerpen)

-        Gent op 19 juni

Klik hier om te reserveren!

Afbeeldingsrechten: Loïc Benoit

De beste Bordeaux wijnen: onze Coups de Coeurs!

CATEGORIE: Coups de Coeur, Lifestyle, Ontdek Bordeaux, Uncategorized

Bordeaux wijnen, duur?

De Bordeaux wijnen worden vaak geassocieerd met dure, exclusieve wijnen van topchateaux waarvan de gemiddelde sterveling niet eens de kans krijgt ze ooit te proeven. Vaak wordt vergeten dat de selecte club van topchateaux niet eens 4% van de volledige productie van Bordeaux wijnen voor hun rekening nemen. De andere 96% van de Bordeaux wijnen zijn heel toegankelijke wijnen met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Om deze wijnen in de kijker te zetten hebben we de Bordeaux Coups de Coeur selectie in het leven geroepen: een selectie van betaalbare Bordeaux wijnen tussen € 4 en € 20 euro gekozen door een professionele jury.

De Bordeaux Coups de Coeur Jury

In het stijlvolle Hotel Julien in Antwerpen werden uit meer dan 1000 inzendingen de beste Bordeaux wijnen voor de Belgische wijnliefhebber geselecteerd. De juryleden van de Bordeaux Coups de Coeur zijn uitsluitend professionals uit de wijn- en culinaire wereld. Nadat sommeliers, wijnkenners, journalisten en chefs blind een hele reeks wijnen proefden, werden enkel de beste geselecteerd. De jury was unaniem lovend over de kwaliteit van de wijnen die op de Belgische markt te vinden zijn en is zeer opgetogen over de kwaliteit van de Coups de Coeur selectie dit jaar. Wil je je gasten tijdens een barbecue verrassen met een heerlijk flesje wijn of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Vertrouw dan op de keuze van onze jury!

Binnenkort delen we onze (h)eerlijke selectie met jou! Hou dus zeker onze website en Facebookpagina in de gaten en ontdek binnenkort de beste prijs/kwaliteitsverhoudingen van de Bordeauxwijnen!