De zomer smaakt nog beter met Bordeaux wijnen

CATEGORIE: Uncategorized

De zomer staat voor de deur. Tijd om de barbecue uit de kelder te halen en een nieuwe voorraad rosé of clairet in te slaan en te genieten van lange zomerdagen en mooie zonsondergangen met vrienden op het strand of in het park.

Fris en fruitig

Dat is het codewoord van een echte zomerse wijn. Heerlijk verfrissend en tegelijkertijd met voldoende fruit en speelse zuurtje zodat dat de wijn niet verveelt. Uiteraard denken we dan snel aan een wijn die overwegend door Sauvignon Blanc getypeerd wordt. Leg de flessen eventjes in de ijsemmer net voor je de wijn serveert zodanig dat de wijn knisperend fris geschonken wordt. Succes gegarandeerd op je zomerse feestjes! Het enige wat jij nog moet doen? Leg je neer op een strandstoel, leun achterover en relax. Dat brengt de zomer met een lekker glas Bordeaux in de hand!

Rosé, Rosé en meer Rosé

Geen zomer gaat voorbij zonder een lekker glas rosé gedronken te hebben. Of je nu kiest voor de lichte zalmroze wijntjes of voor een zwaarder type, zoals een clairet, scoren doe je sowieso. Clairet is één van Bordeaux beste bewaarde geheimen. De clairet is zo populair in Bordeaux, dat de Bordelezen ‘m niet graag delen met het buitenland. De wijn is ietsje zwaarder dan een klassieke rosé. Daarom past ‘ie uitstekend bij vlees op de grill. Steek de barbecue aan en laat de zomer alvast beginnen!

Credit: Pinterest

Ons recept voor een geslaagde zomer? Het onderstaande filmpje vat het samen!

Bordeaux Summer from Why Not Monday on Vimeo.

 

Win een weekendje Bordeaux

CATEGORIE: Bordeaux Experiences, Ontdek Bordeaux

De zomer is in aantocht, tijd om je zomerwijn te kiezen. Bordeaux lanceert een spel waarmee je niet alleen je favoriete wijn ontdekt, maar ook leuke prijzen kan winnen. Ready, set, go!

Wijn kiezen gebeurt steeds vaker gevoelsmatig op basis van kleur, geur en smaak. Niet denken, maar doen proeven met al je zintuigen. Dat is het uitgangspunt van de Apéros Bordeaux Experiences én het gloednieuwe online spel dat Bordeaux eind deze maand lanceert.

Wat is jouw kleur?

In de zomer grijpen de meesten naar witte wijn en rosé. Is dat ook bij jou het geval? Op basis van enkele vragen kom jij in geen tijd je favoriete wijnkleur, wijnsoort en appellatie te weten. Via de website krijg je er extra info over wijn maken en foodpairing bovenop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bordeaux Clairet of Rosé? Yummy met de krabravioli met wilde look van Rachel Khoo.

Credit: Rachel Khoo

Win, win, win
Speel het spel
 en win een weekendje Bordeaux of een van de andere leuke prijzen.

 

Word kasteelheer / -vrouw voor één nacht

CATEGORIE: Ontdek Bordeaux

Wil jij iemand verrassen met een romantisch weekendje weg? Duik dan onder in een van de vele kastelen die Bordeaux telt. Goed nieuws: er is voor ieder budget wat wils!

In de meeste kastelen kan je wijn proeven, in sommige kan je ook wijn dromen (lees: overnachten). Je hebt al een kasteelkamer voor twee personen (incl. ontbijt) vanaf 120 euro per nacht. Ontdek het kasteel dat bij je past via de website van de toeristische dienst van Bordeaux. 

Credit: Bordeaux Toerisme

Kasteelkoppels <3 …

Als je in een kasteel overnacht, horen daar minstens even stijlvolle activiteiten bij. Wat dacht je van een ochtendlijk boottochtje, een namiddag golfen of avond in de opera? Er is heel wat te doen tijdens de zomermaanden in Bordeaux. Verlies de kalender van Bordeaux wijnen niet uit het oog als je geïnteresseerd bent in wijnevenementen.

Credit: ‘European Destination of The Year’.

Kom naar de Apéros Bordeaux Expériences

CATEGORIE: Algemeen, Bordeaux Experiences, Ontdek Bordeaux

Op 3, 4 en 24 juni zijn ze er weer: de Apéros Bordeaux Expériences. Het concept? Ontdek de Bordeaux wijnen die bij je passen in aangenaam gezelschap van bijpassende hapjes, muziek en andere wijnliefhebbers.

Credit: Prezly

De apéros gaan steeds door van 18u30 tot 22u30 in een hippe plek in Antwerpen of Brussel (zie hieronder). Aan de hand van je ‘wijnpaspoort’ doorloop je de verschillende stappen die bij wijn ontdekken komen kijken: ruik, proef, deel, ontmoet en test jezelf. Rood, rosé of wit: wij weten al welke wijn bij jou past. Nu jij nog …

Credit: Prezly

Praktisch

  • 3 juni – Brussel: Café la Pompe
  • 4 juni – Antwerpen: Bar Soho
  • 24 juni – Brussel: La Place 33

Schrijf je hier in voor de Apéros Bordeaux Expériences: inschrijven

 

TAGS: ,

Een blik achter de schermen van de selectie Coups de Coeur 2015

CATEGORIE: Bordeaux Experiences, Coups de Coeur

Op maandag 18 mei was het weer zover: tien Belgische wijnkenners zetten zich schrap om meer dan honderd betaalbare Bordeaux wijnen te proeven en de beste voor jou te selecteren als ‘Coups de Coeur 2015’.

Het label ‘Coups de Coeur’ wordt elk jaar toegekend aan betaalbare Bordeaux wijnen met een uitzonderlijke kwaliteit. Net als vorig jaar gebeurde de selectie in het stijlvolle hotel Julien in Antwerpen. De wijnkenners waren vroeg uit de veren om te selecteren. Ze begonnen met de witte wijnen en waren meteen lovend: “Bordeaux is vooral bekend om haar rode wijnen, maar er zijn opvallend veel witte toppers bij dit jaar.”

In de tienkoppige jury uit Vlaanderen en Wallonië zetelden onder meer Alain Bloeykens en Sepideh Sedaghatnia. Je kent haar ongetwijfeld van haar frisse verschijning in het vtm-programma Mijn Pop-uprestaurant! En de geselecteerde wijnen? Die ontdek je binnenkort op de website. In tussentijd kan jij je nog laven aan de Coups de Coeur 2014. Je vindt ze in de supermarkt om de hoek of bij je vertrouwde importeur. Letterlijk binnen ieders handbereik.

Credit: Filip De Smet

TAGS: , ,